Til en familie på 6:
3 kg gulrøtter i biter
4-5 poteter i biter
Ha i kjele og hell vann ( det trenger ikke dekke gulrøttene, for fyldig suppe, bruk mindre vann, vann kan tilsettes etter koking hvis du vil ha suppa tynnere)
Tilsett 4 buljongterninger, 1 ss tørket timian og litt basilikum og krydder. Pluss litt oregano hvis du vil.
Kok til grønnsakene er møre. Imens den koker, steker du løk og sopp som skal tilsettes etterpå. 1-2 løk, 3 fedd hvitløk og 4-5 sjampinjonger. Litt opp. Stek soppen først. Du trenger antagelig ikke olje i panna, stek til soppen begynner å "svette" og dufte godt. Tilsett løken og litt olje og stek til den er myk. Ha dette i suppen når gulrøttene er ferdig kokt.
Bruk stavmikseren til suppa er passe moset.
Server med en rømmeklatt og rundstykker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar