søndag 12. januar 2020

Gulrotsuppe


Til en familie på 6: 
3 kg gulrøtter i biter
4-5 poteter i biter
Ha i kjele og hell vann ( det trenger ikke dekke gulrøttene, for fyldig suppe, bruk mindre vann, vann kan tilsettes etter koking hvis du vil ha suppa tynnere)
Tilsett 4 buljongterninger, 1 ss tørket timian og litt basilikum og krydder. Pluss litt oregano hvis du vil. 

Kok til grønnsakene er møre. Imens den koker, steker du løk og sopp som skal tilsettes etterpå. 1-2 løk, 3 fedd hvitløk og 4-5 sjampinjonger. Litt opp. Stek soppen først. Du trenger antagelig ikke olje i panna, stek til soppen begynner å "svette" og dufte godt. Tilsett løken og litt olje og stek til den er myk. Ha dette i suppen når gulrøttene er ferdig kokt. 

Bruk stavmikseren til suppa er passe moset. 

Server med en rømmeklatt og rundstykker. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

One pot pasta vegetar