Eplekake med eggehviter 🍏
Ingredienser
4 eggehviter
150 g sukker
100 g smeltet smør (avkjølt litt)
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
150 g hvetemel
2–3 epler
2 ss sukker + 1 ts kanel (til topping)
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 175 °C (over/undervarme).
Pisk eggehvitene til de begynner å skumme, tilsett sukker litt etter litt og fortsett å piske til en blank og luftig marengs.
Vend forsiktig inn smeltet smør, vaniljesukker, bakepulver og mel. Bruk slikkepott og vær forsiktig så du ikke slår ut luften.
Hell røren i en smurt kakeform (22–24 cm).
Skrell eplene, skjær i båter eller skiver og legg dem pent oppå røren.
Dryss over sukker og kanel.
Stek midt i ovnen i ca. 30–35 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt (sjekk med kakepinne).
Tips:
Server gjerne lun med vaniljeis eller krem.
Hvis du vil ha litt nøttepreg, kan du bytte ut 30 g av melet med malte mandler.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar